de locatie

Al onze plekjes op een rij

Je vindt op onze locatie vele verschillende plekjes. Een intieme lunch in de kas? of juist een uitgebreide borrel in de boomgaard? Eindig je de dag met een romantisch diner in de orangerie of blijf je zelfs bij ons slapen? Jullie zijn vrij om te kiezen, het is tenslotte jullie dag. 

Het bakhuisje

Een romantisch huisje waar jullie de trouwdag kunnen starten. Hier kan de bruid zich bijvoorbeeld omkleden en voorbereiden op de grote dag. Ook zijn er misschien gasten die zich hier gedurende de dag even willen terugtrekken.
We noemen het ook wel eens ons verstophuisje, want het is ook de perfecte plek om je te ‘verstoppen’ wanneer de gasten arriveren en plaats hebben genomen voor de ceremonie, in afwachting van het moment dat de bruid op de witte loper verschijnt.

 

De Kas

Wauw. Wat zijn wij hier blij mee. Nog niet zo lang geleden hebben we deze kas omgetoverd tot een heerlijke groene oase midden in de bloementuin. Wat dacht je van de first look op deze plek? Of een lunch met een klein groepje dierbaren, met bijvoorbeeld een salade van eigen bodem, verser kan bijna niet. 

De Bloemenweide

Vanaf de parkeerplaats lopen jullie gasten hier als eerste doorheen en worden direct betoverd door de prachtige bloemen die hier op onze locatie vrolijk staan te bloeien. Een smal graspaadje leidt hen vervolgens naar de ceremonie. Op het hoogtepunt van de bloei in de zomer, is het dan ook echt een must om ook hier even foto’s te maken.

 

De Orangerie

Het stralende middelpunt van Domaine d’Heerstaayen en de plek waar de meeste bruidsparen gelijk verliefd op worden. Over de oude balken slingeren druivenplanten, Italiaanse jasmijn en Plumbago en zij zorgen voor de bijzondere sfeer, gevoed door het prachtige licht dat hier door heen schijnt. Je kunt hier elkaar het ja-woord geven naast de grote open haard, maar bijvoorbeeld ook dineren met eindeloos veel lichtjes, kaarsen en bloemen. 

Het grasveld

Trouw je op een zomerse zonnige dag? Wat dacht je dan van een ceremonie op het grote grasveld met uitzicht op de wijngaard? Er staan vier grote notenbomen en er is een prieel met wijnvaten en witte rozen, dat heel goed dienst kan doen als backdrop. Hier kun je uiteraard ook borrelen met jullie vrienden en familie onder witte parasols met uitzicht over het natuurgebied.

De boomgaard

Wanneer je vanaf het grote grasveld door de berceau in de wijngaard loopt kom je uit in de boomgaard. Een plek vol met verschillende soorten fruitbomen die in het voorjaar prachtig in bloei staan en vanaf de zomer vol zitten met fruit. De kippen vinden het heerlijk om hier rond te scharrelen.

Deze plek leent zich perfect voor het heffen van het glas na de ceremonie en het aansnijden van de taart. Of wat dacht je van een uitgebreide lunch aan mooi gedekte lange tafels? 

De wijngaard

Op ons Domaine vind je ook een wijngaardje met als voornaamste ras de Pinot Gris druif waar een heerlijke witte wijn van wordt gemaakt. Het hele vinificatieproces vindt plaats in de oude Vlaamse schuur. Hier staan de grote glazen gistingsflessen en eikenhouten vaten waar onze wijnen op gisten. Ambachtelijk en puur. Het is natuurlijk mogelijk om tijdens jullie trouwdag deze wijn te schenken of een wijnproeverij te verzorgen. Een leuk extraatje voor jullie gasten.

De bruidskamer

Sinds het voorjaar van 2022 bestaat op ons domaine de mogelijk om te overnachten in onze bruidskamer. Naast het bakhuisje waar jullie de dag kunnen beginnen, nu dus ook de mogelijkheid om de dag in stijl af te sluiten. Zou het niet heerlijk zijn om na een prachtige dag, moe maar voldaan, je bed in te kunnen rollen in een luxe landelijke kamer met uitzicht op de wijngaard? In de ochtend staat er een heerlijk uitgebreid ontbijt voor jullie klaar en kletsen jullie nog even na over de dag die wel een sprookje leek.

Is jullie interesse gewekt?
Vraag dan geheel vrijblijvend een rondleiding aan op onze locatie.

locatie pagina 5
locatie pagina 3
locatie pagina 4
locatie pagina 2