Wijnen Heerstaayen

wijnen

Puur en ambachtelijk

Al jaren importeren en maken wij de lekkerste wijnen. Puur en ambachtelijk. Bij ons kun je terecht voor de aanschaf van de wijnen, maar ook voor wijnproeverijen of een rondleiding over het terrein. Vol liefde vertelt Peter over zijn passie.

De boerderij

In 1998 kochten wij een boerderij, dichtbij de oude wijngaard. Hier hadden we voldoende ruimte om weer een wijngaardje aan te planten, deze keer met Pinot Gris. Van de oude Vlaamse schuur maakten we onze wijnschuur. Voor ons een droomlocatie dus.

Biologisch

In de oude Vlaamse schuur staan grote glazen gistingsflessen en eikenhouten vaten waar onze wijnen op gisten. Heel ambachtelijk en puur. Onze wijngaard wordt op biologische wijze verzorgd zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Zo nodig worden in april de druiven beschermd tegen nachtvorst door beregening en netten beschermen de druiven vanaf augustus tegen vogels. Tot slot snoeien we drie keer in de zomer en schoffelen tegen onkruid. Dit alles voor een perfecte kwaliteit.

Onze wijnen

Onze collectie wijnen bestaat voor een deel uit wijnen die we importeren en daarnaast de wijnen uit onze eigen wijngaard. De druiven worden in verschillende “tris” handgeplukt en verder geselecteerd op rijp fruit. Ze worden vergist met reingist en bij hoge uitzondering gefilterd. Vandaar dat er vaak nog een beetje wijnsteenzuur op de bodem van de fles ligt. Botteling geschiedt ongeveer een jaar na de oogst. De houdbaarheid van onze wijnen is van ongeveer drie tot tien jaar.

Hieronder een overzicht

Domaine d’Heerstaayen Riesling
Frisse, fruitige, maar toch stevige Riesling, ongefilterd
Domaine d’Heerstaayen Pinot Gris
100% pinot gris in mooie jaren zeer kort op eiken opgevoed.
Domaine d’Heerstaayen Chardonnay
Chardonnay opgevoed in eiken vaten van François Frères uit Rully (Bourgogne)

Naast onze eigen wijnen importeren wij wijnen uit o.a. Frankrijk en Californie. 

Frankrijk
Cuvée Heerstaayen, Blanc, Rosé, Rouge: onze huiswijn uit de Languedoc
Château Fontarèche, Corbières

Domaine Octavie, Loire

Californie
Bogle (boglewinery.com)

Foto's

De afgelopen jaren hebben wij een aantal mooie foto’s verzameld. Deze laten we met trots aan jullie zien.

wijnen heerstaayen