Over Heerstaayen

Over Heerstaayen

De locatie

Domaine d’Heerstaayen is één van de oudste wijngaarden van Nederland en een prachtige romantische locatie die we graag met jullie delen voor de mooiste momenten. Lees hier alles over Heerstaayen.

 

“Heerstaayen” is de naam van een buurtschap gelegen aan de rivier de Mark tussen Breda en de Belgische grens. In 1998 kochten wij onze huidige locatie.

Het was een soort “Ik vertrek” verhaal van Breda naar Strijbeek. Boktor, houtworm, asbest en een verlaten aardbeienveld van ongeveer 1 ha. was wat wij aantroffen.

Met hart en ziel maakten we er onze droomplek van.
Niet wetende hoe we ons plekje zo veel jaar later zouden gebruiken; als een prachtige romantische locatie die we graag met jullie delen voor de mooiste momenten.


Over mij

Marijke de Wit

“ Volgend jaar gaan wij trouwen en we vroegen ons af of dat hier zou mogen”

Deze vraag kreeg ik ongeveer 15 jaar geleden op een wijnproeverij die wij organiseerden in de orangerie, zij verliefd op elkaar en op de locatie en ik vooral heel verbaasd. Hoe kon ik toen bedenken dat deze vraag mijn leven zou veranderen. Als hovenier was mijn grote passie het ontwerpen van tuinen waaronder natuurlijk onze eigen tuin. 

Op den duur ben ik mij volledig gaan focussen op de bruiloften en bedenk ik keer op keer leuke hoekjes in de tuin voor fotoshoots of andereplekjes  voor de mooiste momenten van een bruiloft. De bloemenweide als entree voor de gasten en de kas in de bloementuin waar nu regelmatig intieme lunches of diners gegeven worden, zijn hiervan de laatste voorbeelden.

Alles bij elkaar een enorme hoeveelheid werk, maar ik krijg er ook heel veel energie van. De blije gezichten en mooie reacties die ik de afgelopen jaren heb gekregen is waar ik het voor doe.

Marijke Heerstaayen

Over mij

Peter de Wit

Inmiddels pensionado maar nog altijd een bevlogen wijngaardenier.

Domaine d’Heerstaayen is een van de oudste wijngaarden van Nederland, door mij aangeplant in 1978 en nog steeds mijn grote passie. Door mijn studie Frans liep ik het wijnvirus op in de Bordeauxstreek in Zuid-Frankrijk en kon mij sindsdien uitleven op Heerstaayen. Druiven aanplanten, selecteren, snoeien, aanbinden, schoffelen en uiteindelijk wijn maken is wat ik het allerliefste doe. En laten we vooral het proeven niet vergeten.

Ik vertel onze gasten met heel veel passie over onze wijnen en geef met veel liefde wijnproeverijen.

Over Heerstaayen